/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO/ De la o sută până la patru mii de lei. De ce șoferii recurg la mituirea polițiștilor și unde cel mai des pun banii

missing
14 noiembrie 2019, ora 14:35

De la o sută până la patru mii de lei. Acestea sunt sumele pe care unii șoferi le oferă polițiștilor de patrulare pentru a scăpa de pedeapsă. Cel mai des conducătorii auto pun banii lângă schimbătorul de viteză sau pe torpedoul mașinii Poliției. 

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), șoferii recurg la mituirea inspectorilor atunci când nu doresc să le fie întocmite procese verbale pentru diverse încălcări, cum ar fi: conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, depășirea limitei de viteză admisă, lipsa permisului de conducere, nerespectarea cerințelor marcajului rutier, lipsa vinietei sau încălcarea regulilor de exploatare a autovehiculului.

Prin urmare, inspectorii de patrulare raportează cazurile de corupție, iar șoferii sunt escortați pentru audieri. Menționăm că, timp de o lună, oamenii legii au înregistrat 28 de cazuri de tentative de mituire a ofițerilor de patrulare.

Darea de mită a unui funcționar public atrage răspunderea penală și este calificată ca infracțiune. În cazul în care cunoașteți sau sunteți forțați să luați parte la acțiuni cu caracter concepțional din partea polițiștilor, apelați necondiționat la numărul scurt 1520.

Foto: Facebook/ INP

Foto: Facebook/ INP

Foto: Facebook/ INP

Foto: Facebook/ INP

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram