De la o sută până la patru mii de lei. Acestea sunt sumele pe care unii șoferi le oferă polițiștilor de patrulare pentru a scăpa de pedeapsă. Cel mai des conducătorii auto pun banii lângă schimbătorul de viteză sau pe torpedoul mașinii Poliției. 

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), șoferii recurg la mituirea inspectorilor atunci când nu doresc să le fie întocmite procese verbale pentru diverse încălcări, cum ar fi: conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, depășirea limitei de viteză admisă, lipsa permisului de conducere, nerespectarea cerințelor marcajului rutier, lipsa vinietei sau încălcarea regulilor de exploatare a autovehiculului.

Prin urmare, inspectorii de patrulare raportează cazurile de corupție, iar șoferii sunt escortați pentru audieri. Menționăm că, timp de o lună, oamenii legii au înregistrat 28 de cazuri de tentative de mituire a ofițerilor de patrulare.

Darea de mită a unui funcționar public atrage răspunderea penală și este calificată ca infracțiune. În cazul în care cunoașteți sau sunteți forțați să luați parte la acțiuni cu caracter concepțional din partea polițiștilor, apelați necondiționat la numărul scurt 1520.

Foto: Facebook/ INP

Foto: Facebook/ INP

Foto: Facebook/ INP

Foto: Facebook/ INP

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!