Performanță remarcabilă pentru tenisul moldovenesc. Cel mai bun jucător de tenis din țara noastră, Radu Albot, a calificat echipa Moldovei la turneul ATP Cup. Meciurile se vor desfășura în trei oraşe din Australia, în perioada 3 şi 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înaintea startului turneului „Australian Open”. Premiile totale puse în joc se ridică la 15 milioane de dolari.

„Calificarea echipei noastre este meritul incontestabil al lui Radu Albot. Datorită clasamentului din acest an al celui mai bun jucător moldovean din toate timpurile, Moldova a obținut unul dintre cele șase locuri restante pentru calificare”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale de Tenis a Moldovei (FNTM).

Prima ediție a Cupei ATP va aduna cele mai bune echipe naționale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei țări. Potrivit FNTM, se așteaptă a fi o competiție mai importantă și mai atractivă decât a fost versiunea anterioară a Davis Cup

Echipe calificate la turneu sunt următoarele:

Australia, Serbia, Spania, Elveția, Rusia, Austria, Germania, Grecia, Japonia, Italia, Franța, Belgia, Croația, Argentina, Georgia, Africa de Sud, SUA, Canada, Marea Britanie, Bulgaria, Chile, Polonia, Uruguay, Moldova și Norvegia.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup va oferi jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important faţă de viitoarea Cupă Davis, ce se va desfășura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante. Meciurile vor avea loc în această lună la Madrid, Spania și vor dura o săptămână.

Prima ediţie a ATP Cup va cuprinde o fază a grupelor, în care cele 24 de participante vor fi împărţite în şase grupe a câte patru formaţii, la capătul cărora cele mai bune opt echipe se vor califica în faza cu eliminare directă.

Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar fiecare echipă va putea fi compusă din maximum cinci jucători.

Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!