După evenimentele petrecute în viața politică de la Chișinău în ultimele două zile, Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma DA și ex-ministru de Interne, anunță că merge mâine la Procuratura Generală să ceară redeschiderea unui dosar penal în privința șefului statului Igor Dodon pentru „trădare de patrie”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

„O să depun plângerea fără nicio ezitare împotriva unei ordonanțe prin care Dodon a fost salvat de dosar, că acea anchetă care s-a pornit și s-a închis în iulie 2019 a fost un troc între Plahotniuc și Dodon (…). Dosarul pentru uzurparea puterii de stat a fost închis printr-o ordonanță semnată de Igor Popa (n.r. fost adjunct al procurorului general care a deținut interimatul funcție de procuror general după plecarea lui Eduard Harunjen), tot acesta a închis un dosar în care figura și Plahotniuc, și Dodon, voi cere reluarea acestui dosar. Nu mai sunt ministru, nu-mi mai poate reproșa nimeni că fac imixtiune în justiție”, este declarația lui Năstase.

Zilele trecute, Procuratura Anticorupție, într-un răspuns oficial pentru deputatul Blocului ACUM Iurie Reținiță, a confirmat că în gestiunea instituției există un dosar intentat pentru bănuieli de finanțare ilegală, cu bani din offshore, a campaniei electorale desfășurată de Igor Dodon și Partidul Socialiștilor pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!