/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Năstase spune că Plahotniuc avea două identități. „Culmea e că și-a ales un nume de socialist”

missing
14 noiembrie 2019, ora 21:55

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, declară că fostul președinte al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc ar avea două identități și ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova cu un pașaport în care figurează cu un alt nume. Mai mult, Năstase, ex-ministru de Interne, zice că organele de drept din Republica Moldova l-ar cerceta pentru „dublă identitate”.

„Culmea e că și-a ales un nume de socialist”, a zis Năstase, la emisiunea „În PROfunzime” de la PRO TV Chișinău.

Ex-ministrul Afacerilor Interne susține că și alte persoane din anturajul fostului lider democrat ar avea duble identități. Năstase a refuzat să ofere mai multe detalii, spunând doar că procurorii ar cerceta acum acest aspect din biografia lui Plahotniuc și că ar mai exista la procuratură un alt dosar legat de finanțarea ilegală a Partidului Democrat. Năstase i-a transmis un mesaj de la TV noului ministru de Interne, Pavel Voicu, să nu se opună derulării acestor dosare.

Informația despre aceste procese nu a fost deocamdată confirmată sau infirmată de către organele procuraturii.

Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în luna iunie a acestui an. Oficial nu se cunoaște în ce mod a plecat acesta din țară, la fel cum nu se știe cum a dispărut și liderul Partidului ȘOR, Ilan Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram