/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Noul prim-ministru Ion Chicu a mers deja la Guvern să-și ocupe fotoliul de șef. Igor Dodon l-a însoțit

missing
14 noiembrie 2019, ora 20:29

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, învestit astăzi în funcție, a mers la Guvern să-și ocupe fotoliul de șef al Cabinetului de Miniștri. Acesta a fost însoțit și de președintele țării Igor Dodon.

„Eu sunt ferm convins că începând cu ziua de azi veți avea suport suplimentar în ceea ce ține de activitatea dumneavoastră. Vă urez succese și o colaborare eficientă, deoarece așteptările sunt foarte mari din partea societății, a Președintelui, dar și a Parlamentului. Cu un asemenea Prim-ministru vom depăși toate provocările. Vreau să vă asigur, că în Cancelaria de Stat nu se va face politică, politicienii vin și se duc, dar profesioniștii trebuie să rămână”, a spus Igor Dodon, la întrevederea premierului Ion Chicu și angajații Cancelariei de Stat.

„Sunt încrezător că în componența actuală vom face față lucrurilor. Vă asigur, că acesta este un Guvern tehnocrat, ne vom axa, exclusiv, pe acțiuni menite să îmbunătățească viața cetățenilor și vom promova politici eficiente și, indubitabil, vom reuși dacă ne ținem de aceste principii: pentru țară, devotați, cu disciplină și profesionalism”, a spus la rândul său noul șef al Guvernului.

Chicu a fost anterior membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ulterior, a activat în calitate de Ministru al Finanțelor, în Guvernul Filip, după care a fost numit în funcția de consilier prezidențial pe domeniul finanțelor publice.

Noul Guvern a fost votat azi de către 62 de deputați din fracțiunile PDM și PSRM. Peste o oră, membrii noului Cabinet de Miniștri au depus jurământul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram