/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Promisiunile Guvernului Chicu, prezentate de la tribuna Parlamentului

missing
14 noiembrie 2019, ora 12:10

Premierul desemnat Ion Chicu a prezentat de la tribuna Parlamentului programul de guvernare pe care va pune accent viitorul Cabinet de miniștri.

În program au fost trecute mai multe acțiuni care ar purta un caracter imediat, dar și promisiuni pe termen lung:

1. Corectarea erorilor admise la reforma justiției și pedepsirea celor care a devalizat sistemul bancar și a celor care au lipsit statul de Aeroportul Internațional Chișinău.

2. Combaterea criminalității și sporirea securității cetățenilor, pentru că lucrurile au degradat în ultima perioadă și s-a ajuns la situația similară anilor 90.

3. Rectificarea de urgență a legii bugetului pentru anul 2019, pentru a putea fi achitate salariile mai multor categorii de bugetari.

4. Rezolvarea problemei legate de importul gazului din Federația Rusă, pentru că „țara este total nepregătită în perioada de iarnă”.

5. Ajustarea conceptului reformei Curții Supreme de Justiție și procesului de evaluare a magistraților, pentru ca proiectul să poată fi transmis Comisiei de la Veneția

6. Resuscitarea administrației publice centrale.

7. Consolidarea cooperării cu Uniunea Europeană, a parteneriatelor strategice cu SUA și Federația Rusă, dar și aprofundarea relațiilor de prietenie cu statele vecine.

8. Măsuri eficiente de diminuare a cotei economiei tenebre, cu menținerea ritmului de crește a acumulărilor la buget.

Ion Chicu a enumerat doar principalele obiective, pe scurt, deoarece programul de guvernare a fost transmis în scris deputaților, care l-au putut citi în detalii.

În aceste momente se desfășoară runda de întrebări, iar ulterior deputații își vor da votul pentru Cabinetul de miniștri propus de Ion Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram