/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Stare de urgență în Veneția! Valoarea pagubelor aduse de inundații, estimată la sute de milioane de euro

missing
14 noiembrie 2019, ora 16:55

Stare de urgență în Veneția, care se confruntă cu inundații grave. Orașul este acoperit de ape în proporție de peste 80%. Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că Guvernul va acționa rapid și va aloca surse financiare pentru repararea prejudiciilor.

Măsurile concrete de urgență care urmează a fi luate vor fi anunțate până la sfârșitul acestei zile. Cel mai probail, însă, vor fi întărite zidurile de protecție.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro a dat vina pe schimbările climaterice pentru producerea celor mai grave inundații din ultimii aproximativ 50 de ani.

Una din zonele din Elveția cel mai grav afectate de inundații este Piața San Marco. Totodată, bazilica din Piața San Marco a fost la fel extrem de grav afectată de ape. Autoritățile se tem că coloanele bazilicii ar putea fi distruse.

Valoarea pagubelor este estimată la sute de milioane de euro, potrivit primarului Brugnaro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram