/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Jaf într-un microbuz de linie din capitală. Un bărbat a profitat de neatenția unei femei și i-a furat portmoneul

missing
14 noiembrie 2019, ora 13:02

Un bărbat de 43 de ani din capitală a fost reținut de polițiști pentru că ar fi furat portmoneul unei femei în care se aflau peste o mie de lei. Cazul a avut loc acum două zile într-un microbuz de pe ruta nr. 184. Audiat de polițiști, făptașul și-a recunoscut vinovăția și a spus că a cheltuit deja toți banii. 

Totul s-a întâmplat în jurul orei 15:00 în timp ce microbuzul se deplasa pe strada Nicolae Dimo din sectorul Râșcani al capitalei. Individul a  profitat de neatenția victimei, o doamnă în vârstă de 36 de ani, și i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate, carduri bancare și mijloace bănești. Prejudiciul estimat de victimă constituie 1400 lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. Acesta s-a dovedit a fi cercetat penal de nenumărate ori pentru infracțiuni similare. Pentru fapta săvârșită bănuitul riscă amendă, muncă neremunerată în folosul comunității sau cu închisoare de până la doi ani.

În acest context, Poliţia capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

-Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

-Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram