”Frizerul din Călărași” Sergiu Buruiană și unul dintre prietenii săi, Nicolae Mocrea, care în vara anului trecut au tuns cu forța doi tineri la o benzinărie din Călărași, vor plăti despăgubiri morale de zeci de mii de lei. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel, după ce una dintre victime a făcut apel în instanță.

În decembrie anul trecut, Judecătoria Strășeni l-a condamnat pe Buruiană la doi ani de închisoare, cu încasarea sumei de 7 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. Ceilalți prieteni ai săi s-au ales cu amenzi penale a câte 50 500 de lei, unul dintre ei, Nicolae Mocrea, fiind nevoit să achite și 7 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral.

Nefiind de acord cu sentința în cauză, atât partea vătămată, cât și doi dintre inculpați, au declarat apel. Partea vătămată a considerat că suma de 7 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral este „vădit disproporționată”, menționând că instanța nu a dat o apreciere corectă. Astfel, aceasta a solicitat pronunțarea unei noi hotărâri, cu încasarea prejudiciului moral a câte 50 500 de lei.

Avocații inculpaților, la rândul lor, au invocat că aceștia și-au recunoscut vina și au colaborat cu organele de urmărire penală. Respectiv, aceștia au solicitat o pedeapsă mai blândă pentru Buruiană, sub formă de amendă, iar în cazul celuilalt inculpat, o amendă mai mică.

Curtea de Apel a respins însă apelurile înaintate de avocații inculpaților, acceptând doar apelul părții vătămate, și pronunțând o nouă decizie.

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!