Mai mulți copaci au fost dați la pământ noaptea trecută. S-a întâmplat în sectorul Ciocana, acolo unde o companie construiește un bloc locativ. Defrișările neanunțate i-au indignat pe locatarii din preajmă, care spun că anume ei au sădit, cândva, arborii. Oamenii acuză muncitorii de pe șantier că au tăiat copacii și au chemat poliția. Conducerea firmei de construcție nu a oferit, până la această oră, un comentariu despre situația creată.

Așa arăta astăzi locul pe care, până aseară, copacii erau la locul lor. Când au ieșit din case, oamenii au găsit arborii la pământ.

„Ne-au tăiat copacii noaptea. Ce vor s facă aici? Intrare și ieșire de la bloc”.

„Noi i-am sădit și acum ei i-au tăiat”.

„E una lângă alta. Unde vor ieși copiii? Vor ieși direct în mașină”.

„Și terenul de joacă tot îl vor lua. El a fost o dată mutat”.

Oamenii au arătat cu degetul spre muncitorii de pe șantier. Ne-am apropiat de ei pentru a vedea dacă au vreo treabă cu defrișările din curte, dar au negat că ar fi implicați în aceste acțiuni.

Locatarii din preajmă a mai acuzat firma de construcție și de faptul că ar fi ridicat ilegal o anexă a blocului locativ.

„Ne-am spus că vor fi doar partea aceasta. Dar blocul ăsta am înțeles că e neautorizat. Veți merge la Primărie? Desigur, vom cere ce ni se cuvine nouă”.

Până la difuzarea reportajului, administrația companiei de construcție nu a oferit o reacție în legătură cu acest scandal. Potrivit Inspectoratului Ecologic de Stat, persoana care se face vinovată de tăierea copacilor va fi amendată în funcție de numărul acestora, a speciei și a grosimii. Amenda poate ajunge până la 15 de mii de lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!