Casa este locul în care ne petrecem a cincea parte din viață sau jumătate din zi, conform studiilor internaționale. Iată de ce designerii de interior afirmă, cu tărie, că locuința trebuie să fie amenajată confortabil, iar decorul nu trebuie ignorat. Totuși, tendințele se schimbă de la an la an. Astfel că, în 2020 specialiștii recomandă culorile deschise și folosirea lemnului ca element de decor.

MARIANA CIUTAC, DIRECTOAREA UNUI SALON DE MOBILĂ: „Actualitatea astăzi cere largul, adică fuziuni cât mai complicate, dar totodată foarte liniștite și naturale. Toate executate doar din materiale naturale. Începând cu lemn exclusiv cu energie pozitivă”.

OLGA, DIRECTOAREA UNUI SHOWROOM CU MOBILĂ: „Țesături naturale, de culori naturale. Este în vogă acum culoarea albă, chiar dacă pentru mobilă multor le este frică să o utilizeze”.

Un element important este șemineul. Designerii ne propun să renunțăm la instalațiile clasice în favoarea celor eco. Acestea pot menține focul până la șase ore, însă prețurile sunt mai pipărate. Cel mai ieftin costă câteva mii de euro.

ANDREI JILEAV, DIRECTORUL UNEI FIRME DE PRODUCERE A ȘEMINEURILOR: „Ele pot fi amplasate în orice încăpere, în orice loc. Este un foc natural, viu. Bio-etanolul utilizat în această tehnologie este absolut sigur”.

Tendințele în decorarea locuințelor au fost prezentate în cadrul expoziției de design Das Interior Show. Unii vizitatori au rămas uimiți de varietatea de propuneri.

„Anume că se ridică jumătate de pat, asta era pentru noi ceva nou. 00:10-00:15 M-a dat gata. -O să plecați de aici cu un dormitor? -Desigur, deja merge comanda”.

„Foarte frumoase culori, imitații de rugină, e ceva trendy, ceva contemporan”

Expoziția de design interior are loc la Moldexpo și va dura până sâmbătă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!