Platforma Demnitate și Adevăr va constitui o Asociație a primarilor și consilierilor, după ce mai mulți reprezentanți ai formațiunii au fost aleși în funcții administrative în teritoriu la alegerile locale din 20 octombrie. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi la ședința Consiliului Național Politic al PPDA, la care au participat deputați și aleși locali.

„Vom fi principalul avocat al descentralizării și autonomiei locale, astfel încât comunitățile să se poată dezvolta. Vom opta pentru continuarea înfrățirilor cu alte comunități din România dar și din Europa. Vom munci pentru a atrage fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte locale”, a declarat Andrei Năstase după întrunire.

Referitor la activitatea reprezentanților PPDA în Parlament, s-a decis „păstrarea coeziunii democratice, pentru elaborarea și promovarea legilor de care au nevoie cetățenii”.

Prioritățile deputaților PPDA vor fi concentrate pe investigarea furtului miliardului și recuperarea banilor, revizuirea legii care pune achitarea miliardului pe umerii cetățenilor, continuarea reformei justiției și curățirea procuraturii și instanțelor de judecată de elemente infracționale.

De asemenea, deputații PPDA promit legi pentru susținerea producătorilor autohtoni, combaterea contrabandei și altor scheme ilicite de import, demonopolizarea economiei, dezvoltarea sectorului agroindustrial și promovarea unor proiecte sociale pentru cei care trăiesc la limita sărăciei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!