/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Oficial! Se formează un nou gigant auto european

missing
17 noiembrie 2019, ora 19:21

Grupul francez PSA, deţinătorul mărcii „Peugeot” a anunțat oficial că va fuziona cu „Fiat Chrysler”. Tranzacția va fi finalizată la începutul lunii decembrie.

Cele două companii au anunţat că au ajuns la un acord de principiu pentru fuziune ce va crea al patrulea cel mai mare constructor auto din lume, cu o valoare de peste 50 de miliarde de dolari, peste 410 mii de angajaţi, venituri combinate de 190 de miliarde de dolari şi 8,7 milioane de autovehicule vândute în lume în 2018, scrie agenția „Reuters”, citată de „Ziarul Financiar” din România.

Acţionarii FCA şi PSA vor deţine câte 50% din operaţiunile combinate. Fuziunea este privită drept o modalitate pentru cei doi constructori de a face faţă costurilor cu implementarea noilor tehnologii şi de a trece peste o perioadă în care economia mondială se află pe o pantă descendentă.

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram