Noul prim-ministru Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere la Guvern cu primarul general al capitalei Ion Ceban. Șeful Executivului l-a felicitat cu victoria în campanie și i-a urat succes.

Cei doi au vorbit despre problemele de ordin intern și extern, printre care: problema asigurării cu gaze naturale, pregătirea de sezonul rece, ordinea publică și altele. „Asigurarea ordinii publice prezintă un interes sporit pentru noi. În plan general, obiectivul de bază este creșterea bunăstării, siguranței și calității vieții cetățenilor”, a declarat prim-ministrul.   

Ion Chicu a precizat că Guvernul va susține intenția de implementare a proiectelor sociale în interesul cetățenilor și a făcut referire la realizarea unui plan de acțiuni pentru perioada rece a anului.

În cadrul întrevederii, Ceban a vorbit despre subiectele care se află în lista de priorități ale actualei conduceri a Chișinăului, precum:

  • Construcția centurii orașului Chișinău;
  • Intensificarea colaborării cu structurile Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratul General de Patrulare privind soluționarea problemei construcțiilor ilegale, dar și asigurarea ordinii publice;
  • Reabilitarea drumurilor intercartier;
  • Identificarea unui teren pentru reamplasarea Gării auto centrale la periferia orașului;
  • Întreprinderea unor acțiuni concrete de pregătire pentru perioada rece a anului, dar și organizarea sărbătorilor de iarnă.

La final, prim-ministrul l-a asigurat pe Ceban că va susține intențiile Primăriei.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!