Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, a făcut public tabelul cu punctajul acordat de Petru Bobu candidaților la funcția de procuror general. Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a declarat anterior că rezultatele concursului au fost viciate, deoarece un membru al comisiei a fost imparțial, lăsând să se înțeleagă faptul că acesta ar fi Bobu, delegat în comisie de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Domnul Petru Bobu este unicul membru înaintat de PSRM, iar comportamentul său arată cum vreți, dar nu independent și imparțial. Coloana roșie este media finală. Vedeți cât de mult deviază media finală de punctajul oferit de domnul Bobu. Uneori diferența este în sus, alteori – în jos.

Imparțialitatea concursului a fost viciată și există suficiente dovezi. Atunci când vezi că o procedură este viciată (fie ea concurs, licitație, orice), o stopezi, nu o duci până la capăt „conform legislației”. Asta am făcut noi”, a comentat Dumitru Alaiba.

Deputatul mai spune că rolul lui Bobu în comisie a fost să asigure faptul ca în lista scurtă să treacă cel puțin un candidat comod socialiștilor.

„Comportamentul lui Bobu sugerează că Igor Dodon avea în lista scurtă candidați confortabili, de aceea Igor Dodon era relaxat și, probabil, muncea intens cu CSP-ul, pe sub masă. Când a văzut că pierde controlul, a sărit ca ars, a răsturnat guvernul în timp-record”, acuză deputatul Blocului ACUM.

Din tabel se vede că Petru Bobu i-a acordat punctajul maxim lui Alexandr Stoianoglo – 100 de puncte și câte 90 le-a dat lui Veaceslav Soltan, Eduard Bulat și Ruslan Popov, în timp ce lui Ștefan Gligor și Vladislav Gribincea le-a acordat 24-25 de puncte. Asta în condițiile în care Gribincea a acumulat în mediu 77 de puncte, iar Gligor – 66, ceea ce denotă faptul că alți membri ai comisiei au acordat punctaj mare celor doi candidați plasați la coada clasamentului de Petru Bobu.

Anterior, Petru Bobu a declarat pentru TV8 că el a notat candidații așa cum a găsit de cuviință.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!