Peste 500 de sportivi din 12 țări s-au adunat la cea de-a noua ediție a Cupei Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT. Atleţii s-au întrecut la patru categorii de vârstă: copii, cadeţi, juniori şi seniori. Iar învingătorii întrecerii au fost premiați cu medalii, cupe şi diplome.

Astfel, în concursul pe echipe s-au impus reprezentanţii Clubului Calea Fericirii din Chişinău. Pe poziţia a II-a s-a clasat echipa Şcolii sportive specializate nr.6 la taekwondo din Chişinău, iar pe locul III au fost premiați discipolii Uniunii de Taekwondo din Tiraspol.

În calitate de oaspete de onoare la această sărbătoare a taekwondo-ului a fost prezent Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Coreii de Sud în Republica Moldova şi în Ucraina, Kwon Ki Chang. Acesta s-a arătat impresionat, aflându-se pentru prima oară în Republica Moldova.

Acest turneu se află la a IX-a ediţie, fiecare dintre ele desfăşurîndu-se la cel mai înalt nivel. Taekwondo este o probă olimpică foarte răspîndită şi iubită în toată lumea, inclusiv în Republica Moldova, unde este practicat de peste două mii de sportivi. Taekwondo este o artă marțială, care cuprinde tehnici de auto-apărare. Acest sport de asemenea dezvoltă principii importante ca respectul față de persoanele mai mari, respect față de patrie”, a declarat Kwon Ki Chang.

Și președintele Federației Naționale de Taekwondo WT, Igor Iuzefovici a menționat că prietenia dintre popoarele Republicii Moldova și Coreii reprezintă o tradiție frumoasă, care nu se limitează doar la acest tip de sport.

Aceste competiţii constituie o posibilitate minunată pentru taekwondiştii noştri de a se pregăti pentru diverse întreceri internaţionale. Cu susţinerea părţii coreene, am reuşit să ridicăm semnificativ popularitatea acestui turneu internaţional, fapt care a constituit obiectivul nostru primordial. Cu cât mai des răsună imnul țării noastre la competițiile internaționale, cu atât mai mult iese în vileag munca noastră”, a remarcat sursa citată.

Prezent la eveniment a fost și președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi, a declarat că organizarea acestei competiții de-a lungul anilor în Republica Moldova are o semnificație deosebită pentru dezvoltarea sportului.

Relațiile moldo-coreene, dar și cu alte state, se bazează nu doar pe relații economice, ci și culturale și sportive. Sportivii sînt acei ambasadori care duc faima Republicii Moldova în toată lumea, iar rezultatele pe care ei le obțin sunt extrem de importante”, a menţionat Adrian Lebedinschi.

Competiţiile au fost organizate de Federaţia naţională de profil şi Ambasada Coreii de Sud în R. Moldova şi în Ucraina, având drept obiectiv descoperirea unor noi talente, precum şi popularizarea acestui gen de sport la noi în ţară.

Turneul s-a desfășurat în acest weekend la complexul sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!