economie

Fracțiunea PPDA insistă pe continuarea investigării devalizării sistemului bancar. Va fi creată o nouă comisie

18 noiembrie 2019, ora 15:47
Distribuie:

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr insistă să fie continuată investigarea devalizării sistemului bancar. Vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari, a anunțat că fracțiunea parlamentară a pregătit un proiect de hotărâre care prevede crearea unei comisii noi de anchetă, care se va ocupa de elucidarea tuturor circumstanțele privind procesul de lichidare a BEM, Unibank și Banca Socială, precum și de modalitatea de repartizare a creditelor de urgență alocate de Banca Națională pentru cele trei bănci.

”Una din recomandările comisiei de anchetă era crearea următoarei comisii de anchetă. Dat fiind că timp de o lună noi nu am văzut mișcări pe holurile parlamentare și din partea deputaților, noi azi am semnat inițiativa legislativă pe care o voi înregistra la secretariatul Parlamentului”, a declarat Alexandru Slusari.

”Solicităm continuarea procesului de investigare a devalizării băncilor, deoarece în cadrul primei comisii am obținut mai multe informații că procesul de furt nu s-a oprit în noiembrie 2014. Dacă cineva crede că comisia noastră a făcut acel raport să se prăfuiască, greșește amarnic”, a adăugat Slusari.

Alexandru Slusari a amintit că pe lângă raportul privind frauda bancară, a fost aprobată și o hotărâre care a pus mai multe sarcini Guvernului și Băncii Naționale.

”În hotărâre este solicitat ca Procuratura să prezinte un raport privind devalizarea sectorului bancar în 30 de zile, iar Ministerul Finanțelor este obligat în 90 de zile să organizeze un audit”, a specificat Slusari.

Vicepreședintele PPDA a mai menționat că va insista ca investigarea procesului de investigare a furtului miliardului ”să nu fie stopată”.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram