Doi candidați la funcția de procuror general din cei patru ar fi favoriții președintelui Igor Dodon. Iar unul dintre aceștia ar urma să fie numit în fucție pentru a nu adresa întrebări „cu privire la suspiciunile legate de anumite lucruri mai puțin legale pe care le-a îndeplinit șeful statului”. Asta a declarat deputatul ACUM Sergiu Litvinenco, fără a spune nume concrete. 

„Sunt doi candidați. Dar bine… puteți să vă uitați rezultatele evaluărilor și o să vă dați seama foarte bine. Eu risc acum să anticipez din start lucrurile, ieșind din aceste punctaje și având în vedere că membrii Comisiei de evaluare delegați de socialiști niciodată nu sunt obiectivi. Ei când se duc în comisie au tema pe acasă. Lor li se spune: „Nu te uita care este prestația candidaților. Punctează maxim pe acesta”, a spus Litvinenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

În replică, deputatul socialist Adrian Lebedinschi a declarat că „trișează domnul Litvinenco”. „Foarte bine etichetați pe cineva neștiind cine este persoana”.

„Acest procuror general ales va fi unul de buzunar al domnului Dodon, care niciodată nu îi va pune întrebări cu privire la suspiciunile legate de anumite lucruri mai puțin legale pe care le-a îndeplinit”, a adăugat Litvinenco.

De partea cealaltă, Lebedischi a declarat că și-ar dori foarte mult ca noul procuror general să fie ales anume Alxandr Stoianoglo.

„Îl cunosc de foarte mult timp. Eu mi-aș dori mult ca Consiliu Superior al Procurorilor să-l aleagă anume pe domnul Stoianoglo. Nu sunt convins de aceasta, dar eu personal știindu-l ca profesionist chiar mi-aș dori să fie. Eu nu știu cine-s ceilalți candidați”.

Din 20 de candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova, comisia a selectat patru, care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre Oleg Crîșmaru ,Vladislav Gribincea , Veaceslav Soltan și  Alexandr Stoianoglo.  Presa a scris anterior că ultimul ar fi favoritul socialiștilor.

Amintim că ex-ministra Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului, motivând că nu ar fi fost obiectiv.

Anterior, presa a scris că favoritul socialiștilor la funcția de procuror general ar fi ex-deputatul Alexandr Stoianoglo.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!