Andrei Năstase, liderul Platformei Da și ex-ministru de Interne, spune că atunci când se gândea, dacă să rămână sau nu în funcția de consilier municipal, după ce a pierdut fotoliul de ministru, unii îl sfătuiau să nu o facă, pentru că este o funcție mai joasă decât cea la care a aspirat în campania electorală pentru alegerile locale. 

„Am spus că, indiferent de pe ce poziție mă voi afla, voi sprijini toate eforturile de dezvoltare și modernizare a Chișinăului. Am spus că rămân la Consiliul Municipal Chișinău (CMC), chiar dacă unii spuneau că n-ar fi cazul s-o fac, pentru că este cumva o funcție neremunerată, este o funcție cumva mai jos decât mi-am dorit, ne-am dorit cu toții – deputat sau ministru… Nu, eu am considerat că este bine de pe orice poziție m-aș afla și zic că poziția de consilier municipal îți oferă niște oportunități, bineînțeles nu atâtea câte îi oferă unui primar să facă pentru orășeni, pentru oraș, dar și aceste oportunități trebuie valorificate”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Andrei Năstase a concurat cu Ion Ceban în turul doi la alegerile locale din Chișinău, pentru funcția de primar al capitalei. Acesta a pierdut însă în fața lui Ion Ceban, care a reușit să învingă alegerile cu un rezultat de circa 52%. Andrei Năstase a acces în Consiliul Municipal Chișinău și va rămâne în funcția de consilier, după ce Guvernul Sandu a căzut și acesta a rămas fără funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!