social

Noul ministru al Justiției va transmite astăzi la CSP lista cu cei patru candidați preselectați pentru funcția de procuror general

18 noiembrie 2019, ora 13:15
Distribuie:

Lista cu cei patru candidați preselectați de comisia formată de Ministerul Justiției, pentru ocuparea funcției de procuror general, va fi transmisă astăzi Consiliului Superior al Procurorilor. Anunțul a fost făcut de noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi.

„Trebuie să recunosc rezultatele comisiei de experți și să transmit rezultatele la CSP. Pe parcursul zilei cred că o voi face”, a declarat Nagacevschi în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a criticat dur acțiunile fostei ministre Olesea Stamate, care a anulat rezultatele concursului, precizând că numai comisia putea revizui rezultatele, dacă considera de cuviință.

„În minister nu am găsit niciun act care să confirme anularea concursului. Avem de a face cu o gravă ilegalitate. Fostul ministru a încălcat termenul în care trebuia să trimită lista la CSP”, a adăugat Nagacevschi.

Amintim că, din 20 de candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova, comisia a selectat patru, care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre Oleg Crîșmaru ,Vladislav Gribincea , Veaceslav Soltan și  Alexandr Stoianoglo.  Presa a scris anterior că ultimul ar fi favoritul socialiștilor.

Amintim că ex-ministra Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului, motivând că nu ar fi fost obiectiv.

Rezultatele concursului pentru funcția de procuror, ANULATE. Evaluările candidaților ar fi fost trucate

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram