Lista cu cei patru candidați preselectați de comisia formată de Ministerul Justiției, pentru ocuparea funcției de procuror general, va fi transmisă astăzi Consiliului Superior al Procurorilor. Anunțul a fost făcut de noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi.

„Trebuie să recunosc rezultatele comisiei de experți și să transmit rezultatele la CSP. Pe parcursul zilei cred că o voi face”, a declarat Nagacevschi în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a criticat dur acțiunile fostei ministre Olesea Stamate, care a anulat rezultatele concursului, precizând că numai comisia putea revizui rezultatele, dacă considera de cuviință.

„În minister nu am găsit niciun act care să confirme anularea concursului. Avem de a face cu o gravă ilegalitate. Fostul ministru a încălcat termenul în care trebuia să trimită lista la CSP”, a adăugat Nagacevschi.

Amintim că, din 20 de candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova, comisia a selectat patru, care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre Oleg Crîșmaru ,Vladislav Gribincea , Veaceslav Soltan și  Alexandr Stoianoglo.  Presa a scris anterior că ultimul ar fi favoritul socialiștilor.

Amintim că ex-ministra Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului, motivând că nu ar fi fost obiectiv.

Rezultatele concursului pentru funcția de procuror, ANULATE. Evaluările candidaților ar fi fost trucate

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!