/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

De ce a ieșit Moțpan abia acum cu informații compromițătoare despre Pușcuța și de ce Sandu nu l-a demis mai devreme

missing
19 noiembrie 2019, ora 21:40

Deputatul Chiril Moțpan, președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, cel care azi a ieșit în fața presei, spunând că deține informații compromițătoare la adresa noului ministru al Finanțelor, Sergiu Pușcuța, susține că despre „păcatele” noului demnitar, fost șef al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), știa de o vreme, iar acum aproximativ două săptămâni, despre acest raport a fost informată și ex-prim-ministra Maia Sandu. Moțpan zice că pe atunci nici nu bănuia că Pușcuța va deveni ministru și că oricum urma să prezinte aceste informații public.

„Discuții privind acest subiect s-au purtat înainte de învestirea Guvernului, chiar nu știam că domnul Pușcuța va fi propus ministru. Cam două săptămâni în urmă, la ședința blocului, eu am informat colegii că am intrat în posesia unor materiale și este vorba despre respectivul cetățean, atunci s-a luat decizia ca să mă documentez absolut pe acest caz și ulterior urma ca și doamna Sandu să ia atitudine (…). Materialele erau pregătite pentru a fi prezentate publicului larg mai din timp și nu are nicio treabă cu învestirea domnului Pușcuța în funcția respectivă. Oricum le-aș fi prezentat mai devreme sau mai târziu”, a declarat Chiril Moțpan la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

Deputatul declară că a informat-o pe Maia Sandu, fosta șefă a Cabinetului de Miniștri, de rând cu Procuratura și președinta Parlamentului, doar că premierul a spus că nu-l poate deocamdată destitui din funcția de șef la SFS, pentru că legea nu-i permite.

„Documentul acesta a fost trimis în trei direcții: la Procuratură, doamnei Greceanîi și doamnei Sandu, cam aproximativ două săptămâni în urmă (…). Doamna Sandu mi-a spus că reprezentantul Serviciului Fiscal de nu poate fi demis timp de cinci luni de zile și am zis că oricum voi ieși cu niște informații”, a mai spus Moțpan.

Chiril Moțpan a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că a intrat în posesia unui raport, pregătit de o instituție de stat, în care sunt descrise scheme de evaziune fiscală, protecționism și favorizare a unor acte de corupție în care ar fi vizat Sergiu Pușcuța. Deputatul a vorbit și despre mai multe terenuri care i-ar aparține noului ministru, spunând că între veniturile pe care acesta le-a declarat și achizițiile funciare există discrepanțe. La rândul său, noul ministru al Finanțelor a declarat că toate informațiile prezentate de deputatul Moțpan se regăsesc în declarația sa de avere și că estimările bunurilor sale, incluse în acel raport, sunt eronate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram