Dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor din Federația Rusă, în care procurorul a emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale, se mai află pe masa  șefului Procuraturii Anticorupție.

Pe 25 octombrie, în cadrul unui club de presă, Viorel Morari a declarat că sunt 12 volume cu materiale adunate de procurori pe care intenționează să le analizeze, pentru a se convinge că nu există temei pentru inițierea cauzei penale.

Contactat astăzi de TV8, Viorel Morari a spus că dosarul mai stă pe masa sa de lucru și studiază câte un volum: „Este mult de lucru. Încă nu mi-am format o poziție referitor la legalitatea hotărârii care a fost adoptată”.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat că a depus o plângere prin care solicită anularea ordonanţei procurorului Alexandru Cernei prin care a fost respinsă inițierea urmăririi penale în cazul finanțării PSRM.

Amintim că, în luna iunie, după ce au eșuat negocierile între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor pentru crearea unei majorități parlamentare, în spațiul public a apărut un video în care Igor Dodon îi povestește lui Vladimir Plahotniuc că ar primi câte 700-800 de mii de dolari pe lună din Rusia , pentru întreținerea partidului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!