Dosarul privind finanțarea PSRM se mai află pe masa lui Viorel Morari: „Studiez câte un volum”

19 noiembrie 2019, ora 11:51

Dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor din Federația Rusă, în care procurorul a emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale, se mai află pe masa  șefului Procuraturii Anticorupție.

Pe 25 octombrie, în cadrul unui club de presă, Viorel Morari a declarat că sunt 12 volume cu materiale adunate de procurori pe care intenționează să le analizeze, pentru a se convinge că nu există temei pentru inițierea cauzei penale.

Contactat astăzi de TV8, Viorel Morari a spus că dosarul mai stă pe masa sa de lucru și studiază câte un volum: „Este mult de lucru. Încă nu mi-am format o poziție referitor la legalitatea hotărârii care a fost adoptată”.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat că a depus o plângere prin care solicită anularea ordonanţei procurorului Alexandru Cernei prin care a fost respinsă inițierea urmăririi penale în cazul finanțării PSRM.

Amintim că, în luna iunie, după ce au eșuat negocierile între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor pentru crearea unei majorități parlamentare, în spațiul public a apărut un video în care Igor Dodon îi povestește lui Vladimir Plahotniuc că ar primi câte 700-800 de mii de dolari pe lună din Rusia , pentru întreținerea partidului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram