/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Eugeniu Moraru, vizat într-o cauză contravențională pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, pleacă de la APP

missing
19 noiembrie 2019, ora 15:47

Eugeniu Moraru, vizat într-o cauză contravențională pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, pleacă de la Agenția Proprietății Publice. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a anunțat la ședința de astăzi a Guvernului că Moraru a depus cerere de demisie din proprie inițiativă.

Amintim că cauza contravențională privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru, la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al ”Moldatsa” a fost expediată în instanța de judecată.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, prin Ordinul emis la data de 20.09.2019, a dispus aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea acestei funcții vacante și, corespunzător, desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții – atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului.

În consecință, procurorii PCCOCS, fiind sesizați, au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de  către procurori, concursul a fost anulat.

În pofida acestui fapt, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4.500 lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de un an.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram