Eugeniu Moraru, vizat într-o cauză contravențională pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, pleacă de la Agenția Proprietății Publice. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a anunțat la ședința de astăzi a Guvernului că Moraru a depus cerere de demisie din proprie inițiativă.

Amintim că cauza contravențională privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru, la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al ”Moldatsa” a fost expediată în instanța de judecată.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, prin Ordinul emis la data de 20.09.2019, a dispus aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea acestei funcții vacante și, corespunzător, desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții – atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului.

În consecință, procurorii PCCOCS, fiind sesizați, au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de  către procurori, concursul a fost anulat.

În pofida acestui fapt, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4.500 lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de un an.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!