Două abatoare clandestine au fost descoperite de polițiști în satul Mărăndeni, raionul Fălești. În acest caz, un bărbat de 34 de ani este bănuit că ar fi sacrificat vite în condiții anti-sanitare. Carnea era transportată de către bănuit contrar cerințelor, iar apoi era vândută consumatorilor. 

„În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul și în autovehiculele bărbatului, polițiștii au depistat și au ridicat trei canine și 14 bovine. La cinci dintre acestea erau prezente crotalele privind identificarea și evidența”, a comunicat Poliția.

Unul dintre abatoare a fost descoperit într-o încăpere auxiliară. Acest era deținut ilegal. În abator, animalele erau sacrificate în condiții anti-sanitare. Astfel, acolo au fost depistate 300 kg de carne și trei carcase de bovină.

Audiat de polițiști, bărbatul nu a putut prezenta careva documente care i-ar permite astfel de gen de activitate. Carnea în valoare de 110 mii lei a fost ridicată, iar bărbatul riscă amendă.

Foto: politia.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!