Consiliul Superior al Procurorilor va expedia în cel mult 10 zile președintelui Igor Dodon numele unui candidat la funcția de procuror general. Astfel, mâine, CSP va începe procesul de analizare a dosarelor celor patru candidați preselectați de comisia de specialitate a Ministerului Justiției, iar ulterior, membrii CSP îi vor invita pe aceștia la proba de interviu.

Măsurile menționate mai sus sunt specificate în cadrul normativ instituțional modificat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor.

”Este termenul prevăzut de 10 zile, sperăm că în acest termen vom avea toate certificatele necesare pentru a demara etapa a doua a concursului și anume a interviului”, a subliniat președinta CSP, Angela Mutuzoc.

Mai exact, cei patru candidați (Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr) dosarele cărora au ajuns ieri la CSP, trebuie să prezinte o serie de certificate de la SIS, ANI, CNA și de la Ministerul Sănătății.

În certificatul medical, fiecare candidat trebuie să aibă concluziile mai multor medici specialiști, inclusiv ale unui psihiatru, care vor stabili dacă candidatul este apt de a ocupa funcția la care pretinde.

Amintim că lista scurtă care conține numele celor patru candidați preselectați la funcția de procuror general în urma concursului organizat de Ministerul Justiției a fost expediată CSP luni de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Asta după ce anterior, fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului, din motiv vă nu ar fi fost obiectiv.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!