/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Inițiativele sociale anunțate de Dodon vor costa bugetul 1,1 miliarde lei. Precizările ministrului Finanțelor

19 noiembrie 2019, ora 17:39

Pentru implementarea celor șapte inițiative sociale, anunțate ieri cu mare fast de șeful statului Igor Dodon, în bugetul de stat pentru 2020 ar urma să fie prevăzute 1,1 miliarde de lei, afirmă ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța.

„Calculele au fost făcute. Sumele respective sunt bugetate la partea de cheltuieli în proiectul bugetului 2020. Din toate calculele se vede că bugetul este unul echilibrat, sustenabil. Au fost calculate 1,1 miliarde lei”, a declarat Pușcuța înainte de ședința de astăzi a Guvernului.

Ministrul a precizat că banii vor fi luați din veniturile obținute din surse interne, iar deficitul bugetar va fi acoperit din surse externe.

Ieri, șeful statului a anunțat că noul Guvern  va lansa un pachet de inițiative sociale, care urmează a fi aprobat până la sfârșitul anului. Din cele șapte proiecte despre care a vorbit Dodon, patru sunt din „Bugetul Solidarității” pregătit de Guvernul Sandu înainte de demisie, iar una este inițiativa democraților.

/VIDEO/ Inițiativele sociale ale lui Dodon și Chicu, inspirate din programul Guvernului Sandu?

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram