Pentru implementarea celor șapte inițiative sociale, anunțate ieri cu mare fast de șeful statului Igor Dodon, în bugetul de stat pentru 2020 ar urma să fie prevăzute 1,1 miliarde de lei, afirmă ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța.

„Calculele au fost făcute. Sumele respective sunt bugetate la partea de cheltuieli în proiectul bugetului 2020. Din toate calculele se vede că bugetul este unul echilibrat, sustenabil. Au fost calculate 1,1 miliarde lei”, a declarat Pușcuța înainte de ședința de astăzi a Guvernului.

Ministrul a precizat că banii vor fi luați din veniturile obținute din surse interne, iar deficitul bugetar va fi acoperit din surse externe.

Ieri, șeful statului a anunțat că noul Guvern  va lansa un pachet de inițiative sociale, care urmează a fi aprobat până la sfârșitul anului. Din cele șapte proiecte despre care a vorbit Dodon, patru sunt din „Bugetul Solidarității” pregătit de Guvernul Sandu înainte de demisie, iar una este inițiativa democraților.

/VIDEO/ Inițiativele sociale ale lui Dodon și Chicu, inspirate din programul Guvernului Sandu?

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!