Noul ministru al Finanțelor, Serghei Pușcuța nu neagă că a cumpărat 500 de hectare de teren, despre care a vorbit deputatul Chiril Moțpan în cadrul unei conferințe de presă. Pușcuță recunoaște și faptul că doi fini ai săi lucrează la Inspectoratul Fiscal, dar afirmă că nu el i-a promovat în funcții.

„Toate informațiile respective despre proprietăți au fost culese din declarația mea despre avere. Această informație va fi inclusă  în declarația care va fi depusă odată cu numirea în funcția de ministru”, a precizat Pușcuța.

Ministrul se arată mirat de valoarea estimativă a bunurilor sale pe care a anunțat-o Chiril Moțpan și precizează că averea a fost dobândită nu doar din banii câștigați în sectorul public: „Până în 2016 am activat în sectorul privat. Mi-e greu să spun cine a evaluat această avere la un milion de euro. Cred că dl Moțpan e mai versat”.

Despre finii săi de cununie, Serghei Pușcuța spune că aceștia activau la Serviciul Fiscal din 1996 și, respectiv, din 2004 și ambii au fost promovați în funcții înainte ca el să preia șefia FISC-ului.

Vizavi de acuzațiile pe care i le-a adus Chiril Moțpan despre implicare în scheme de evaziune fiscală și protejarea unor agenți economici, Pușcuța recomandă procurorilor să investigheze faptele.

„Îi foarte important și chiar îi mulțumesc domnului deputat că a transmis informațiile la Procuratură și organele competente trebuie să se expună”, a comentat ministrul Finanțelor.

Președintele Comisiei parlamentare securitate și ordine publică, Chiril Moțpan a anunțat astăzi că a trimis la Procuratură un raport de 40 de pagini, pregătit de o instituție de stat, care conține informații compromițătoare despre activitatea lui Serghei Pușcuța.

Învinuiri grave la adresa unui ministru din Guvernul Chicu. Ar fi acoperit scheme de evaziune și acte de corupție

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!