Faptul că Pavel Filip deține în prezent președinția Partidului Democrat (PDM) demonstrează faptul că Vlad Plahotniuc nu mai controlează lucrurile în această formațiune, o spune noul lider al democraților. Acesta zice că nu mai comunică deja cu fostul său șef de partid și nici nu înțelege postare acestuia de pe Facebook, făcută acum două zile. Declarațiile au fost făcute aseară, la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul Moldova 1. 

„Vreau să vă spun foarte clar: dacă Vlad Plahotniuc ar fi controlat lucrurile în PDM, dacă ar fi influențat cumva deciziile pe care le ia formațiunea politică PDM astăzi, eu nu aș fi la dvs. în emisiune și nu aș fi în fruntea PDM, ca să fie foarte clar. Astăzi, deciziile pe care le ia PDM nu sunt influențate de nimeni din exterior. Eu nu comunic cu domnul Vlad Plahotniuc, nu-i transmit mesaje prin cineva și nu-mi sunt transmise mesaje prin cineva”, a fost declarația lui Filip.

„Postarea pe care a făcut-o ieri, eu așa și nu am înțeles, trebuie să recunosc, până la urmă, care este sensul acestei postări, dar probabil a fost o mână de ajutor sau, dacă vreți, o gură de aer pentru cei din blocul ACUM, care nu pot trăi fără Vlad Plahotniuc și tot încearcă să speculeze pe această temă”, a mai zis Filip în emisiune.

Plahotniuc s-a retras din viața politică acum câteva luni. Totuși, periodic, acesta postează câte un comentariu legat de situația politică din Republica Moldova pe pagina sa de Facebook. Așa acum două zile, acesta a comentat căderea Guvernului Sandu și, în contextul în care la Chișinău mulți îi atribuiau lui acest „merit”, Plahotniuc a făcut o declarație pe rețelele de socializare în care neagă faptul că ar fi fost implicat cumva în demiterea Cabinetului de Miniștri.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!