Președintele Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, spune că democrații și socialiștii nu au avut discuții despre viitorul procuror general și neagă zvonul precum că cele două formațiuni politice care au demis Guvernul Sandu au o înțelegere prealabilă în acest sens. 

„În primul rând, eu nu am discuții cu domnul Dodon, la fel cum nu am discuții nici cu doamna Maia Sandu și nici cu domnul Andrei Năstase. Chiar dacă am fi avut discuții, niciodată nu-mi voi permite să vorbesc despre procurorul general, eu sunt un om care stau departe de aceste jocuri și eu nu cred că cineva în general trebuie să pună în discuție aceste lucruri. Trebuie să ne conducem de normele constituționale și normele legale care sunt în Republica Moldova. De aceea eu nu văd logica acestor discuții, pentru că Guvernul Sandu sau comisia aprobată de Guvernul Sandu a fost cea care a selectat aceste patru candidaturi și ulterior trebuia să le înainteze CSP-ului (Consiliului Superior al Procurorilor). Acum CSP-ul va înainta președintelui țării unul dintre cei patru candidați selectați de comisia Guvernului Sandu”, a comentat Pavel Filip, aseară, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul național Moldova 1.

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, a anulat rezultatele concursului de preselectare a procurorului general, din motiv că unul dintre membrii comisiei de preselecție ar fi denaturat punctajul final. După ce Guvernul Sandu a fost însă demis, noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că CSP-ului i-au fost înaintate totuși cele patru candidaturi selectate anterior de comisie. Astfel, începând cu ziua de ieri, 19 noiembrie, CSP-ul are la dispoziție zece zile pentru a alege un candidat din cei patru și a-l propune președintelui țării Igor Dodon spre aprobare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!