Noul Guvern de la Chișinău nu va admite majorarea tarifelor pentru gazele naturale, dă asigurări premierul Ion Chicu, care a avut astăzi o întrevedere la Moscova cu directorul companiai „Gazprom”, Alexei Miller.

Părțile au analizat mai multe chestiuni: alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.

Alexei Miller a menționat că „Moldovagaz” achită în prezent consumul curent de gaze în măsură deplină. Președintele „Gazprom” a enumerat scenariile tehnice existente pentru furnizarea gazelor naturale în Republica Moldova, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

„Prim-ministrul i-a mulțumit lui Miller pentru o informare detaliată, apreciind optimismul și deschiderea conducerii „Gazprom”. Premierul Chicu a precizat: „Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!