Unul dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Postu, care a fost ales din  rândul profesorilor titulari de drept titulari, și-a dat demisia. Acesta a motivat că nu vrea să fie atras în jocuri și nu-și vede rolul în continuare în CSM.

După demisia lui Postu, fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, atenționează că la CSM s-a format un blocaj. Structura nu va mai avea cvorum pentru a se convoca în ședințe.

„Dacă nu le-a reușit să demită CSM-ul prin adunări dubioase (aici nu mă refer la unii judecători care au participat la adunări poate din sincera dorință de a reseta CSM-ul, ci la unii socialiști și sfetnicii lor care au coordonat aceste adunări din umbră), merg pe o cale mai simplă: începând de azi au minus 2 membri la ședințele CSM = NO cvorum.

Ion Postu, după ce a sabotat mai multe ședințe în ultima vreme, astăzi a demisionat. Iar al doilea este însuși ministrul Nagacevschi, care evident nu va merge la ședințele CSM, el doar îl consideră demis.
Încet dar sigur, noua guvernare preia controlul asupra justiției. Asta da depolitizare, dezoligarhizare….si legea dezofshorizarii a fost respinsă azi în comisia parlamentară…Deja aroma reformelor se simte”, a comentat Stamate pe Facebook.

Amintim că la ședințele CSM nu vin alți doi membri: președinte Curții Supreme de Justiție, care este membru din oficiu, pentru că instanța supremă a rămas fără șef după demisia lui Ion Druță și Victor Micu, care sabotează întrunirile după decizia Adunării Generale a Judecătorilor, care a decis revocarea membrilor CSM.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!