/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, ajutor din SUA și sprijin din UE! Moscova anunță un acord cu Kievul

Consilierul PPDA, care l-a votat pe candidatul PP „Șor” la șefia raionului Orhei își regretă opțiunea. Mudrea părăsește fracțiunea ”ACUM”

missing
21 noiembrie 2019, ora 15:07

Scântei în fracțiunea Blocului ACUM din Consiliul Raional Orhei. Victor Mudrea, consilierul PPDA care în urmă cu două zile a susținut, alături de fracțiunea Partidului Politic ”Șor”, candidatura lui Dinu Țurcanu la funcția de președinte de raion, a decis să părăsească fracțiunea ACUM și să rămână consilier independent. În timp ce ieri, Mudrea spunea că l-a votat pe Țurcanu pentru că îl consideră competent, astăzi, susține că regretă votul acordat la emoții candidatului de la PP ”Șor”.  Împreună cu el, va pleca și Valerian Rotaru, tot de la PPDA, care nu a fost prezent la ședința la care a fost ales președintele.

Victor Mudrea susține că a votat pentru Dinu Țurcanu de la Partidul Politic „Șor” fiind influențat de emoții.

„Eu nu promovez iudismul în Orhei. Am făcut o greșeală. Eu eram sub emoții că în timpul acela, doamna de la PAS (n.r. Mariana Cușnir) fără a se consulta nimic, mă muta dintr-o comisie în alta. Zic: de ce așa? Ea spune că pe urmă ne vom clarifica. Eu nu am fost atent și am ridicat mâna”, a spus consilierul.

Potrivit lui Victor Mudrea, tensiunile din Blocul ACUM Orhei au apărut de ceva timp.

„Cinci luni mi-a distrus sănătatea conducătoarea de la PAS. Cu PPDA au condus ăștia de la PAS. Noi am pierdut  opt primării din cauza PAS. Ne-au distrus echipa”, acuză Mudrea.

De cealaltă parte, Mariana Cușnir, care este și lidera fracțiunii Blocului ACUM în Consiliul Raional Orhei, spune că între PAS și PPDA Orhei nu au existat disensiuni.

„A fost un proces lucrativ între două formațiuni politice care au făcut bloc și au partajat o listă a candidaților pentru consilieri raionali”, a subliniat Mariana Cușnir.

Totuși, urmează să fie convocată o ședință a fracțiunii în cadrul căreia să îi fie acordat dreptul la replică lui Victor Mudrea.

„Urmează să vedem cum și de ce a votat așa domnul Mudrea. Nu putem vorbi de excludere până nu ne întâlnim cu toată componența, urmează să ascultăm cum își explică votul domnul Mudrea”, a specificat lidera fracțiunii ACUM Orhei.

Fracțiunea ACUM de la Orhei numără șase membri: trei de la PAS, doi de la PPDA și unul de la PLDM.

Amintim că Consiliul raional Orhei s-a întrunit marți în ședință extraordinară și a ales conducerea raionului. Președinte a devenit Dinu Țurcanu de laPartidul Politic ”Șor”. Potrivit secretarului Consiliului raional Orhei, Sergiu Caraman, pentru Țurcanu și-au dat votul 19 consilieri de la PP ”Șor”, consilierul independent Sergiu Aga și un consilierul de la PPDA Victor Mudrea. Mudrea a explicat ieri pentru TV 8 că a votat pentru Dinu Țurcanu pentru că îl consideră capabil, chiar dacă face parte dintr-un partid de opoziție.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram