Ordinul procurorului general al Ucrainei, care a dispus extrădarea lui Veaceslav Platon, a fost anulat. Decizia a fost luată de o judecătorie de la Kiev. Hotărârea magistraților a fost expediată la adresa redacției de către avocații omului de afaceri.

„Autoritățile din Ucraina ar putea solicita ca el să fie întors înapoi în țara vecină. Practic, prin aceasta se încetează și cauzele în privința lui”, a declarat pentru TV8 avocatul Ion Crețu.

De cealaltă parte, reprezentanții Procuraturii Generale au spus pentru zdg.md că în adresa instituției nu a fost expediat vreun act oficial semnat de autoritățile ucrainene privind anularea documentelor în cazul lui Veaceaslav Platon.

Amintim că omul de afaceri a fost condamnat la 25 de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Platon a fost extrădat din Ucraina în anul 2016 cu o cursă charter.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!