Profitul net al instituțiilor bancare din R. Moldova a fost de aproape 1,1 miliarde de lei în primele zece luni ale anului curent, în creștere cu 33,3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, anunță Banca Națională.

Au obținut profit toate cele 11 bănci din R. Moldova. La primele patru instituții bancare din top le-a revenit peste 85% din profituri.

Potrivit datelor BNM, cel mai mare profit net în anul curent l-a avut  „Moldova-Agroindbank” – 636 milioane lei, cu 101 milioane de lei mai mult față de primele zece luni ale anului 2018.

Pe locul doi se află „Moldindconbank”, cu un profit de 547 milioane lei, în creștere cu 86 de milioane față de perioada similară a anului trecut.

Urmează „Victoriabank” cu un profit net de aproape 269 milioane de lei și „Mobiasbanca” – 221 milioane lei profit.

Clasamentul continuă în felul următor:

„ProCreditBank” – 66 milioane lei;

„FinComBank” – 64,74 milioane lei;

„Eximbank” – 59 milioane lei (în aceeaşi perioadă a anului 2018, banca a fost în pierdere cu  aproape 89 milioane lei);

„Energbank” – 39 milioane lei;

„BCR Chișinău” – 21 milioane lei;

„Comertbank” – 18 milioane lei;

„EuroCreditBank” – 12 milioane lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!