/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un director de școală din Soroca riscă să fie demis. Ar fi semnat acte în favoarea rudelor

21 noiembrie 2019, ora 17:33

Directorul interimar al unei școli primare din municipiul Soroca ar fi semnat documente care vizează persoane apropiate. Pentru că nu a declarat conflictul de interese în care s-a aflat, acesta riscă să fie demis din funcție.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că bărbatul nu a soluționat conflictul de interese, fiind în funcția de director și având în același timp interes personal rezultat din relația cu mama și concubinul acesteia.

Directorul interimar a emis și a semnat acte administrative și juridice, care vizează persoanele apropiate. În cinci zile ANI va sesiza Direcția învățământ a Consiliului Raional Soroca în vederea încetării raporturilor de muncă a persoanei supuse controlului.

Concomitent, acesta se decade din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării din funcție, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram