Directorul interimar al unei școli primare din municipiul Soroca ar fi semnat documente care vizează persoane apropiate. Pentru că nu a declarat conflictul de interese în care s-a aflat, acesta riscă să fie demis din funcție.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că bărbatul nu a soluționat conflictul de interese, fiind în funcția de director și având în același timp interes personal rezultat din relația cu mama și concubinul acesteia.

Directorul interimar a emis și a semnat acte administrative și juridice, care vizează persoanele apropiate. În cinci zile ANI va sesiza Direcția învățământ a Consiliului Raional Soroca în vederea încetării raporturilor de muncă a persoanei supuse controlului.

Concomitent, acesta se decade din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării din funcție, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!