Furnizarea gazelor naturale către 4 705 consumatori finali a fost sistată din cauza neachitării datoriilor în valoare de 17,7 mln de lei. Datele au fost prezentate la o ședință de monitorizare a activității întreprinderilor de furnizare, distribuție și transport de gaze naturale ale întreprinderilor afiliate SA „Moldovagaz”, în perioada ianuarie-septembrie 2019, scrie Moldpres.

Potrivit SA „Moldovagaz”, din totalul consumatorilor deconectați de la gaze, 4 146 sunt casnici, aceștia acumulând datorii de 7,4 mln de lei. Restul 559 sunt consumatori noncasnici, datoriile cărora au atins cifra de 10,3 mln de lei.

Totodată, în perioada ianuarie – septembrie curent, au fost expediate peste șase mii de atenționări către consumatorii care au acumulat datorii de 34,6 mln de lei. Ca rezultat, aproape 24 mln de lei din suma datoriilor au fost achitate.

În aceeași perioadă, au fost examinate cazuri de neînregistrare sau înregistrare incompletă a consumului de gaze naturale, fiind adoptate 147 de decizii de încasare a unui prejudiciu de 1,14 mln de lei.

Șeful Direcției furnizare gaze și relații cu consumatorii SA „Moldovagaz”, Ilarion Popa, a spus că în perioada ianuarie-septembrie 2019, SA „Moldovagaz” a furnizat consumatorilor finali gaze naturale în volum de 682,794 mln m³ în sumă de 3252,6 mln de lei. 99,6 % din această sumă a fost deja achitată de consumatori.

Mai exact, consumatorii casnici au achitat facturile în proporție de 99,3%, cei noncasnici – în proporție de 99,5%, iar întreprinderile din sectorul termoenergetic au achitat integral consumul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!