Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

social

Dosarele interceptărilor ilegale, intentate în septembrie: Procurori și ofițeri de urmărire penală, cu statut de bănuit

22 noiembrie 2019, ora 14:08
Distribuie:

În cadrul celor trei cauze penale, intentate la Procuratura Generală în luna septembrie pentru interceptarea mai multor jurnaliști și reprezentanți ai fostei opoziții, în urma unei investigații realizate de RISE Moldova, au statut de bănuiți procurori și ofițeri de urmărire penală, potrivit procurorului general interimar Dumitru Robu. Acesta susține că bănuiților le-au fost înaintate învinuirile, dar nu a oferit nume. „Nu putem să vă dăm nume, căci este secretul anchetei”, a spus Dumitru Robu, pentru TV8.md

Întrebat dacă fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Gavcaliuc este de asemenea cercetat în cadrul acestor cauze penale, întrucât presa a scris că el ar fi fost „coordonatorul” operațiunilor ilegale de interceptare, Dumitru Robu a spus că nu cunoaște deocamdată, dacă fostul șef de la Poliție este vizat.

La începutul lunii septembrie, procurorul general interimar Dumitru Robu a pornit trei cauze penale și a dispus și transmiterea acestora Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale pe faptele interceptărilor ilegale, admise în dosarele penale instrumentate în perioada anilor 2017-2019 de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit celor de la Procuratura Generală, procurorii au constatat mai multe omisiuni în activitatea agenţilor publici, care au dus la ingerinţe în drepturile fundamentale ale cetăţenilor, în viaţa personală şi de familie. Acestea au avut loc prin culegerea pretins ilegală a informaţiilor, cu utilizarea mijloacelor speciale destinate interceptării şi urmăririi vizuale, cu folosirea situației de serviciu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram