După ce s-a întors de la Moscova cu ”un sac de promisiuni”, premierul Ion Chicu a plecat la Londra, acolo unde participă la Forumul Investițional BERD, dedicat statelor Parteneriatului Estic. Evenimentul reunește șefi de state și guverne din Azerbaijan, Armenia, Georgia, Ucraina, Belarus și Moldova, reprezentanți ai UE și BEI, precum și investitori internaționali. 

Scopul evenimentului este de a identifica noi oportunități de investiție în proiecte naționale majore, a crește interesul investitorilor față de țările din regiune, dar și de a impulsiona cooperarea comercială între statele membre.

Prim-ministrul a vorbit la Londra despre viziunea de dezvoltare a economiei naționale și a menționat progresele înregistrate de Guvern pentru stimularea creșterii investițiilor în sectoarele cheie și dezvoltarea economică durabilă a țării.

„Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale, dar să trecem la  cele cu valoare adăugată înaltă, care folosesc materii prime locale pentru prelucrare și să asigurăm exportul acestora la un nivel tehnologic avansat. Vrem să promovăm și viziunea noastră clară asupra unei agriculturi performante. Trebuie să fii cel mai bun, în ceea ce ești deja bun”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a apreciat rolul important al BERD în susținerea dezvoltării economice a țării, atât prin proiecte de finanţare şi de consultanţă menite să atragă investiții străine directe, cât şi prin dialogul cu autoritățile Republicii Moldova în scopul promovării agendei de reforme.

BERD este unul dintre principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova, volumul total de investiţii BERD în Republica Moldova până în prezent fiind de 1,29 miliarde de euro prin intermediul a 128 de proiecte.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!