/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Jizdan și Cavcaliuc neagă că ar fi implicați în interceptarea unor jurnaliști, profesori sau oameni de afaceri

22 noiembrie 2019, ora 17:03

Ex-ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan și fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Gheorghe Cavcaliuc resping acuzațiile care li se aduc în legătură cu interceptarea ilegală a anumitor persoane în perioada în care cei doi se aflau în funcții de conducere.  

Anterior, redacția a încercat să ia legătura cu cei doi, însă ambii aveau telefonul deconectat. Cert este că dânșii au preferat să vină aproape concomitent cu reacții pe rețelele de socializare.

Gheorghe Cavcaliuc spune că informațiile care au apărut în spațiul public reprezintă falsuri.

„Resping categoric acuzațiile aduse la adresa mea. Calific aceste acțiuni, drept răzbunare și denigrarea tendențioasă, pentru că, săptămâna precedentă în cadrul unei emisiuni, am făcut mai multe dezvăluiri anexând probe, despre cum conducerea partidului și unii colegi de partid desemnați în funcții cheie în stat din care face parte Chiril Motpan, au mințit și au manipulat societatea cu falsuri.

Pe parcursul carierei mele profesionale, totdeauna m-am condus de lege, iar față de reprezentanții mass-media am avut cea mai corectă, transparentă și prietenoasă atitudine, lucru pe care colegii jurnaliști nu o sa-mi permită să mint”, a scris pe rețelele de socializare, Gheorghe Cavcaliuc.

La rândul său, Alexandru Jizdan spune că nu are nici o legătură cu interceptările, iar asemenea gen de acțiuni nu au făcut parte din atribuțiile sale.

„Vă asigur că, după cum nici actualul ministru de interne, Pavel Voicu, nici precedentul, Andrei Năstase nu au știut nimic despre interceptări pe durata mandatului, așa nu cunosc nici eu despre acțiunile de acest fel.

Dacă deputatul Moțpan deține informații certe despre interceptările la care se referă si despre ilegalitățile admise în acest sens, ar fi bine să le prezinte organelor abilitate. Noi toți suntem interesați și eu în primul rând, ca adevărul să fie scos la suprafață.

Totodată, vin și cu un apel la responsabilitate și corectitudine. Nu aș vrea să ajungem în situația în care să constatăm că la acest subiect extrem de sensibil s-au făcut niște speculații ordinare, fiind urmărite alte scopuri, decât interesul public”, a scris Alexandru Jizdan pe pagina sa de Facebook.

Astăzi președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a declarat că mai mulți jurnaliști, profesori, oameni de afaceri dar inclusiv oameni de rând ar fi fost urmăriți la indicația lui Alexandru Jizdan, iar operațiunea ar fi fost condusă de Gheorghe Cavcaliuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram