Fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc și ex-vicepreședintele PDM Serghei Iaralov ar avea dublă identitate în Republica Moldova. În cazul lui Plahotniuc este vorba de un pașaport moldovenesc în care sunt indicate un alt an și dată de naștere, o altă adresă juridică în Chișinău.

Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„În luna decembrie Agenția Servicii Publice (ASP) a eliberat câteva pașapoarte, unul pentru Serghei Iaralov, iar altul pentru Vladimir Plahotniuc. Acest lucru este confirmat. Director în acea perioadă era Sergiu Răileanu. Cum s-a reușit într-un regim secret să fie livrate niște documente, inclusiv în baza unor certificare de naștere, eliberate în anul 2017 pe nume false”, s-a întrebat Chiril Moțpan.

Președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică a mai declarat că toate informațiile menționate mai sus vor fi transmise procurorilor pentru ca cei din urmă să se expună pe acest caz.

Redacția îl va contacta pe Sergiu Răileanu pentru a cere o reacție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!