Patru ofițeri de investigație, inclusiv, un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și trei procurori, au statut de bănuiți în cadrul celor trei cauze penale, intentate la Procuratura Generală în luna septembrie pentru interceptarea mai multor jurnaliști și reprezentanți ai fostei opoziții.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în cadrul acestei cauze penale, membrii grupului de urmărire penală, au întreprins următoarele acțiuni:

– audieri în calitate de martori – 12 persoane.
– recunoscute și audiate în calitate de parte vătămată – 4 persoane.
– ridicări de documente și obiecte – 3.
– examinate documente și obiecte – 3.
– inițiate investigații în ordinea art.274 din Codul procedură penală în 4 procese penale.

Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii septembrie 2019, de către Procurorul General în trei cauze penale, care au fost transmise Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare. Cele trei cauze au fost, ulterior, conexate într-o singură procedură.

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală în baza art.177 alin.(1/1) și art.178 alin.(2) lit.lit.a), b) din Codul penal. Astfel, infracțiunea prevăzută se pedepseşte cu amendă de până la 37 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!