/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Patru ofițeri de investigație, un șef de subdiviziune al INI și trei procurori au statut de bănuiți în cadrul dosarelor interceptărilor ilegale

missing
22 noiembrie 2019, ora 18:00

Patru ofițeri de investigație, inclusiv, un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și trei procurori, au statut de bănuiți în cadrul celor trei cauze penale, intentate la Procuratura Generală în luna septembrie pentru interceptarea mai multor jurnaliști și reprezentanți ai fostei opoziții.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în cadrul acestei cauze penale, membrii grupului de urmărire penală, au întreprins următoarele acțiuni:

– audieri în calitate de martori – 12 persoane.
– recunoscute și audiate în calitate de parte vătămată – 4 persoane.
– ridicări de documente și obiecte – 3.
– examinate documente și obiecte – 3.
– inițiate investigații în ordinea art.274 din Codul procedură penală în 4 procese penale.

Urmărirea penală a fost pornită la începutul lunii septembrie 2019, de către Procurorul General în trei cauze penale, care au fost transmise Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea urmăririi penale în continuare. Cele trei cauze au fost, ulterior, conexate într-o singură procedură.

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală în baza art.177 alin.(1/1) și art.178 alin.(2) lit.lit.a), b) din Codul penal. Astfel, infracțiunea prevăzută se pedepseşte cu amendă de până la 37 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram