TV8 face apel la mass-media din Republica Moldova pentru a iniția o acțiune comună împotriva urmăririi și interceptării ilegale a jurnaliștilor și activiștilor civici din Moldova. Vă îndemnăm să semnăm împreună un demers către Procuratura Generală pentru a cere  investigarea penală a circumstanțelor în care am fost interceptați și filați. E timpul să ne unim eforturile pentru a obține pedepsirea penală a celor care au dat indicații și a celor care au executat ordinul pentru interceptarea noastră abuzivă și ilegală. 

Ieri, președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică și Apărare, Chiril Moțpan, a prezentat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV documente care demonstrează faptul că mai mulți jurnaliști din Republica Moldova au fost interceptați și urmăriți ilegal.

Colegele noastre Mariana Rață, Natalia Morari, Angela Gonța sunt doar câțiva dintre jurnaliștii din Moldova care au ajuns în această listă. Astfel, anunțăm public despre intenția de a ne adresa la organele Procuraturii pentru a cere investigarea acestor abuzuri și îndemnăm colegii din presă să ni se alăture. Vă rugăm să ne expediați un email la adresa redactia@tv8.md, cu intenția de a vă alătura la această acțiune, iar noi vom lua legătura ulterior cu jurnaliștii, redacțiile, ONG-urile sau activiștii civici care vor să semneze adresarea către Procuratură.

Vom reveni cu actualizări la acest subiect.

Vă mulțumim pentru solidaritate! 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!