/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un fost deputat socialist, ales președinte al raionului Ungheni, cu sprijinul PDM și PCRM

22 noiembrie 2019, ora 12:26

Fostul deputat socialist Ghenadi Mitriuc este noul președinte al raionului Ungheni. Acesta a fost ales astăzi, pe listele PSRM, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului raional Ungheni.

Pentru el și-au dat votul 21 de consilieri socialiști, democrați și comuniști.

Tot astăzi, au fost aleși și trei vicepreședinți ai raionului Ungheni. Este vorba despre Tatiana Lazăr de la PDM, Mihail Diaconu de la PDM și Vasile Lupu de la PSRM.

Potrivit unei investigații Anticorupție de la începutul acestui an, Ghenadi Mitriuc ar fi deținătorul unei averi impresionante. Deputatul deține opt loturi de teren în orașul Ungheni, toate fiind obținute în cele două mandate ale sale de consilier orășenesc. Mitriuc deține șase imobile, printre care un apartament, o casă de locuit, un spațiu comercial, un garaj și o casă de vacanță pe malul Mării Negre în regiunea Odesa, raionul Belgorod-Dnistrovsk, cu valoare cadastrala declarată de 250.001 lei.

Socialistul este un pasionat al automobilelor, având în proprietate nu mai puțin de nouă mașini și o remorcă.

Ghenadi Mitriuc a fost unul dintre semnatarii inițiativei legislative care prevede, între altele,  definirea homosexualității. Potrivit unui raport privind situaţia persoanelor LGBT în Republica Moldova, semnat de Gender DOC, în data de 24 martie 2017, opt parlamentari din partea Partidului Socialiștilor, printre care şi Mitriuc, au înregistrat proiectul de lege nr.861 privind modificarea și completarea Legii privind protecția copiilor de impactul negativ al informațiilor.

Aceştia au propus Parlamentului să completeze articolul 1 din legea menționată cu o nouă noțiune după cum urmează: „Homosexualitatea – o perversiune sexuală care constituie o atracție sexuală față de indivizi de același sex; pederastie, inversiune sexuală”, precum și completarea articolului 3 cu termeni precum „de caracter homosexual” și „și homosexual” după „pornografic”, iar articolul 4 cu termenul „imagini care promovează homosexualitatea”.

Ghenadi Mitriuc este și cetățean al României. Originar din raionul Ungheni, el a depus actele pentru redobândirea cetățeniei române în anul 2003 şi a obținut-o în anul 2004. Mitriuc menționează în CV-ul său că știe limbile rusă, franceză și engleză și, deși este cetățean român, s-a remarcat prin replici dure la adresa României.

În urma alegerilor din 20 octombrie în Consiliul raional Ungheni au acces șase partide politice, un bloc electoral și doi candidați independenți. Socialiștii au nouă mandate de consilier, la fel ca și democrații, Blocul ACUM are opt consilieri în Consiliul raional Ungheni, PCRM – doi, Partidul Politic ”Șor” – doi, PLDM – doi, iar PUN – unul. De asemenea, în Consiliul raional Ungheni au acces și doi consilieri independenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram