/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Moțpan: Printre cei interceptați ar fi și profesori. În listă este și Eugenia Ceban, mama noului primar de Chișinău

22 noiembrie 2019, ora 12:49

Printre persoanele care ar fi fost interceptate ilegal la indicația fostei conduceri a Ministerului de Interne (MAI), potrivit documentului prezentat de către deputatul Chiril Moțpan, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, sunt nu doar jurnaliști și activiști civici, dar inclusiv și profesori, oameni de afaceri și oameni de rând, care figurează în acel document drept susținători ai Platformei DA. Despre aceasta a anunțat Chiril Moțpan în cadrul unei conferințe de presă. 

Chiril Moțpan a declarat că interceptată ar fi fost și Eugenia Ceban, mama noului primarului de Chișinău, Ion Ceban.

Unul dintre oamenii de afaceri care ar fi fost interceptat este Alexandru Machedon. „Ar fi fost filați și membrii familiei acestuia. Autoritățile dețineau date și despre imobilele lui”, a declarat Chiril Moțpan. De menționat că, potrivit actelor prezentate de Partidul Platforma DA la Comisia Electorală Centrală (CEC), Machedon este unul dintre cei mai generoși finanțatori ai Platformei DA.

De asemenea, Chiril Moțpan a declarat că toate informațiile menționate mai sus vor fi transmise procurorilor pentru ca cei din urmă să se expună pe acest caz.

Chiril Moțpan a declarat că aceste persoane ar fi fost urmărite la indicația fostei conduceri a Ministerului Afacerilor Interne și nemijlocit operațiunea ar fi fost condusă de Gheorghe Cavcaliuc, ex-șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție. L-am contactat pe Cavcaliuc să-i cerem o reacție la aceste declarații, dar fostul polițist are telefonul deconectat. Și ex-ministrul de Interne Alexandru Jizdan are telefonul închis.

Președintele comisiei securitate națională a prezentat public lista persoanelor care fi fost interceptate și filate (detalii AICI).

În acest context, amintim că TV8 face apel la mass-media din Republica Moldova pentru a iniția o acțiune comună împotriva urmăririi și interceptării ilegale a jurnaliștilor și activiștilor civici din Moldova. Vă îndemnăm să semnăm împreună un demers către Procuratura Generală pentru a cere investigarea penală a circumstanțelor în care am fost interceptați și filați (detalii AICI).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram