/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Chicu: Două puncte de control comun la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean ar putea fi deschise

missing
23 noiembrie 2019, ora 16:48

Două puncte de control comun la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean ar putea fi deschise. Despre asta au discutat la o întrevedere, prim-ministrul Ion Chicu cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk. 

În cadrul discuțiilor dintre cei doi, Chicu a subliniat deschiderea Guvernului privind consolidarea relațiilor de parteneriat cu țara vecină în diverse domenii, precum: securitatea regională, protecția ecologiei bazinului râului Nistru, sectorul energetic și cel al transporturilor, inclusiv intensificarea cooperării la frontiera de stat.

„Dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor cu Ucraina este una dintre prioritățile Guvernului Republicii Moldova. Vreau să reafirm disponibilitatea noastră pentru un dialog interguvernamental deschis și activ. Sunt sigur că, prin eforturi comune, vom putea dezvolta o dinamică pozitivă a cooperării noastre bilaterale”, a declarat Ion Chicu.

La rândul său, Șeful Executivului ucrainean a susținut importanța activizării interacțiunii bilaterale reciproc avantajoase, confirmând deschiderea Kievului în promovarea dialogului dinamic pe direcțiile de interes comun. În context, a fost remarcată importanța lucrărilor ăn cadrul comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale.

Vezi și:

Un tren a deraiat în apropierea Gării centrale din München. Circa 100 de pasageri au fost evacuaţi

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram