/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Chicu s-a întâlnit cu prim-ministrul Belarusiei. Cei doi au vorbit despre reabilitarea unor drumuri din Moldova

missing
23 noiembrie 2019, ora 09:09

După ce a vizitat Londra, premierul Ion Chicu a anunțat că s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Belarus, Serghei Rumas. Cei doi au discutat despre perspectivele unor proiecte. Potrivit acestora unele drumuri din Republica Moldova ar putea fi reabilitate de către companiile belaruse.

De asemenea, prim-miniștrii au abordat perspectivele de cooperare în mai multe proiecte de importanță națională, precum: inițiativa de construcție a drumurilor în RM de către companiile belaruse, urgentarea liberalizării transporturilor în regim bilateral, dar și încheierea contractelor pe termen lung pentru realizarea produselor agricole moldovenești pe piața belarusă”, se arată în comunicat.

Cei doi au confirmat deschiderea reciprocă pentru valorificarea la maxim a potențialului comercial-economic între cele două țări. Asta deoarece, în ultima perioadă se atestă o scădere a produselor moldovenești exportate pe piața din Belarus.

În anul precedent, valoarea exporturilor a constituit peste 87 mil. de dolari, iar, în total, volumul comercial a depășit 215 mil. de dolari.

Ppremierul Ion Chicu l-a invitat pe premierul Belarusiei, într-o vizită, în țara noastră.

Ion Chicu

Premierul Ion Chicu a anunțat ieri că a plecat la Londra. Acolo acesta participă la Forumul Investițional BERD, dedicat statelor Parteneriatului Estic. Evenimentul reunește șefi de state și guverne din Azerbaijan, Armenia, Georgia, Ucraina, Belarus și Moldova, reprezentanți ai UE și BEI, precum și investitori internaționali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram