/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Românii din Noua Zeelandă și Australia au votat! Cine a obținut cele mai multe voturi potrivit numărătorii paralele USR

missing
24 noiembrie 2019, ora 16:39

206 români din Noua Zeelandă au votat la turul al doilea al alegerilor prezidențiale și alți 1.310 români au votat în Australia. Prezența a fost mai mare decât în primul tur.

Numărătoarea paralelă a USR-PLUS arată că în ambele țări Klaus Iohannis conduce detașat. În Noua Zeelandă actualul șef al statului a obținut peste 90 la sută din voturi, în timp ce contracandidata sa PSD Viorica Dăncilă a obținut mai puțin de 10 procente. Cifrele sunt asemănătoare și în Sidney, Australia, unde au votat 361 de români: Iohannis conduce cu 93 la sută din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă are mai puțin de 7 procente, a anunțat deputatul USR Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook, scrie Libertatea.ro.

Primele secții de vot din diaspora care s-au închis sunt cele din Noua Zeelandă și Australia, urmate de Japonia (au votat 289 de români), Coreea de Sud (103), China (376), Singapore (354) și Filipine (44). Urmează să se încheie votul și în Thailanda și India.

Au apărut și primele rezultate Exit-Poll. Potrivit sondajului CURS-Avangarde de la ora 16:00 Klaus Iohannis este la 61% în preferinţele electoratului, faţă de 58% la ora 14.00. Viorica Dăncilă este la 39%, în scădere cu trei procente faţă de ora 14.00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram