Artur Ioniță a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean al anului 2019. Mijlocașul formației italiene Cagliari a câștigat acest trofeu pentru a doua oară, prima oară alegându-se cu acest titlu în 2014.

Artur Ioniță s-a format ca junior la Zimbru Chișinău. Sportivul s-a remarcat în mod special la Iskra Rîbnița, echipă de la care a ajuns la Naționala Moldovei, iar ulterior s-a transferat în Elveția.

În 2014 internaționalul moldovean a ajuns în Serie A, la Hellas Verona, de unde doi ani mai târziu trece la Cagliari pentru fabuloasa sumă de 4,5 milioane de euro, cifră record pentru fotbalul moldovenesc. De șase ani, Ioniță, în vârstă de 29 de ani, joacă în unul din cele mai tari campionate de fotbal din lume, Seria A, Italia.

Artur Ioniță a lipsit de la Gala Fotbalului, el având programat meci în campionatul Italiei, contra formației Lecce. Anunțat titular, acesta n-a jucat pentru că partida a fost amânată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!