Mihai Silistraru de la PAS este noul președinte al raionului Ialoveni. Acesta a fost ales astăzi cu votul consilierilor PAS, PPDA, PLDM și PPR. 

Vicepreședinții raionului au devenit Victoria Bogos – Marian de la PPDA, Andrei Eremia de la PPDA și Galina Tonu de la PLDM.

Blocul ACUM a decis să înainteze candidatura lui Mihai Silistraru la funcția de președinte de raion, săptămâna trecută. Până să ajungă la un consens, PAS și PPDA s-au înțeles mai greu cu privire la desemnarea unui candidat comun.

Cei din Platforma DA (PPDA) ar fi refuzat de două ori candidaturile înaintate de PAS, pentru ca ulterior, să decidă să susțină totuși una dintre acestea.

Prima candidatură propusă în cadrul Blocului ACUM a fost cea a unui fost președinte al raionului – Mihai Silistraru de la PAS. Acesta nu a fost susținut, însă, de cei de la PPDA. Așa că a fost propusă o nouă candidatură, tot din interiorul PAS. Este vorba despre fostul primar al satului Puhoi, Petru Frunze, care a câștigat alegerile din 24 februarie pe circumscripția numărul 37, unde ar urma să aibă loc alegeri repetate, la fel cu participarea unui candidat înaintat de pe listele Blocului ACUM, formațiunea PAS.

Cei de la PPDA nu s-au arătat mulțumiți nici de această candidatură și au decis să o accepte, într-un final, pe prima – cea a lui Mihai Silistraru.

În urma alegerilor locale din octombrie, Blocul ACUM a obținut în cadrul Consiliului Raional Ialoveni 16 mandate de consilieri. Aceștia creează o majoritate împreună cu PLDM care are trei mandate de consilieri și PPR care a reușit să obțină un singur mandat de consilier în Consiliul Raional Ialoveni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!